12-06-06

Oordegem : niet alles wat blonk was zo maar zweet !

Het zal niemand ontgaan zijn dat het zondag eigenlijk geen weer was om je af te jakkeren, en toch… onze jeugdige RCG-ers zijn blijkbaar “meteo-ongevoelig”: 18 individuele medailles, tweemaal aflossingsgoud (pupillen heren en miniemen dames), een pak persoonlijke PR’s en maar eventjes een clubrecord voor Ella De Maitre (10.03 op 60m Horden). Moet er nog (warm) zand zijn?!

Bij de benjamins was het Jorik die zich tweemaal op het podium wist te hijsen (hoog en kogel). Ook bij de pupillen waren het de heren die hoofdzakelijk aan zet waren: Perry met zilver op 60m H en goud op 1000m (onder de keurende blik van Kelly, inderdaad zij verscheen daar onaangekondigd met het boekenstof nog op haar pet!), Florian zilver op 1000m en knap in het zog van Perry, Jason sprong zilver-ver en spurtte brons-snel, Ben eigende op de 60m met 8.95 zich het hoogste plaatske toe in de spurt, Thor flikkerde de kogel naar zilver. Chacha verbeterde haar PR op de 60m tot 9.27 en hield met brons aldus de vrouwelijke eer hoog. Bij de “examen-pauze-nemende” miniemen was er zowel voor Jolien als voor Hans tweemaal goud op kogel en speer, wist Vic brons weg te kapen op de kogel, ging Imke lopen met zilver op 60m H en brons op ver en voorzag Ella haar knap clubrecord op de 60m H van een gouden randje.

Ik weet niet hoeveel “net-niet-podium-plaatsen” er wel waren en hoeveel persoonlijke bestprestaties er werden geleverd, maar het moeten er een pak zijn geweest. Ik zag immers nog heel knappe dingen van Sarah, Floriane, Marion, Latifa en Dylan bij de benjamins; Pauline, Mona, Kevin en Joachim bij de pupillen en Sarah, Dyllis, Yann en William bij de miniemen.

Het was warm, zelfs heet (sommigen klaagden van de hitte van de piste bij het vertrek op de korte nummers: misschien een tip voor topprestaties op kort?!); maar, ook onder die omstandigheden en zelfs in examenperiode was er weer geen houden aan. Dikke proficiat aan de atleten, merci aan de zwetende trainers (Severine, Kelly, Natasha en Bart) en de dorstige ouders en sympathisanten.

See you next time (provinciaal kampioenschap?!)

 

 

Met dank aan Dirk voor de tekst en Kelly voor de foto's !

23:43 Gepost door inside out | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hot hot hot !

Ja wablief ! Wat een dag om zware sportieve inspanningen te doen. Toch waren een groot aantal moedigen aanwezig te Oordegem. Jammer genoeg was ik er niet één van (ik liep zelf te puffen bij de masters in Oostende).

 

Oproep !

Wie was er wel bij en wil mij een beetje nieuws doorsturen ? Foto's mogen ook !

 

Groetjes,

D

12:21 Gepost door inside out | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-06

Alles kan beter !

De Arteveldecup was alleszins een succes te heten. Er was een heel talrijke opkomst en de organisatoren en de juryleden hadden heel wat werk om alles in goede banen te leiden en om ervoor te zorgen dat alle nummers konden doorgaan. Ook de resultaten liegen er niet om; zowel de meisjes als de jongens van de benjamins, pupillen en miniemen haalden respectievelijk zilver, goud en goud in het klassement per leeftijdsgroep. Zelfs de Arteveldecup zelf ging naar de Racing ! Driewerf hoera !

Toch is niet alles peis en vree … Als ik kijk naar de opkomst van de eigen atleten, dan had ik eigenlijk toch wel wat meer volk verwacht, zeker omdat het een eigen organisatie betreft. De opkomst van de eerstejaars pupillen vond ik persoonlijk zeer magertjes. Van de andere groepen wil ik mij niet uitspreken, maar uiteindelijk zijn het wel bijna altijd dezelfde gezichten die ik op de wedstrijden tegenkom. Een wedstrijd is telkens een goede gelegenheid om eens te zien waar je staat op bepaalde disciplines, of om te zien welke vooruitgang je geboekt hebt. Bovendien is het telkens weer plezant om met de groep samen te werken. Bij sommige wedstrijden volstaat zelfs je deelname om punten te winnen voor de club. En trouwens, iedereen heeft wel één of andere discipline waar hij of zij zich kan bewijzen en eventueel een medaille winnen. Iedereen, natuurtalent of niet, die zich vol inzet tijdens de trainingen en af en toe eens een wedstrijdje meepikt, komt zeker wel eens in aanmerking voor een podiumplaats !

Volgende zondag is er weer een meeting in Oordegem. De weergoden zijn ons gunstig gestemd en Oordegem is een zeer aangename piste met het beste materiaal. Hopelijk zijn er geen al te zware examens op maandag en mogen we een talrijke opkomst van Racingatleten verwachten …

Laat ons maar eens raar opkijken ! (Klikken en eventjes wachten op de foto hieronder ...)

 

 

In ieder geval : chapeau voor diegenen die erbij waren en meegeholpen hebben om de beker binnen de Racing te houden !

12:00 Gepost door inside out | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-06

Lang en sportief weekend !

Hallo allen tegader,

 

kweetet, 't was alweer eventjes geleden dat ik van me liet horen, ...

In ieder geval heb ik nu weer wat stof om over te schrijven, want er is nogal wat gesport dit weekend !

Vrijdag kwam er veel volk opdagen voor de jaarlijkse Stroppenloop ! Hieronder zie je trouwens de benjaminbende die aan de jeugdloop deelnam !

 

Het goede weer was ook op de afspraak en de sfeer zat meteen goed. De pupillen mochten kiezen of ze aan de 1000 m of aan de echte Stroppenloop deelnamen, en het mag gezegd worden, ze lieten zich niet onbetuigd en lieten goede tijden noteren. Ook de miniemen lieten zich gewillig door hun trainster fotograferen tijdens de 3, 6 of 12 km. De resultaten zijn allemaal te vinden op de website van de Racing !

 

Maandag was er de al even traditionele Arteveldecup. Een verslag hierover volgt van zodra ik er enkele bijpassende foto's heb.

 

Groetjes !

14:24 Gepost door inside out | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |