26-09-06

Succes verveelt nooit ... !

Nog drijvend op het enthousiasme en de prestaties van vorige week (tweemaal tweede op de Beker van Vlaanderen), stond zaterdag 23 september nog iets speciaals op het programma: het officieus Belgisch Kampioenschap voor de jeugd te Nijvel. Deelnemen gebeurt op basis van uitnodiging en je wordt pas uitgenodigd wanneer je prestaties dat afdwingen. RCG trok met ongeveer twintig (20, dat kan tellen!) atleten naar Waals Brabant. Het resultaat: iedereen ging er voor en presteerde puik, met soms net naast het podium, maar ook wel knal er bovenop! Twee individuele gouden medailles (miniemen Imke Vervaet op de 80m en Jolien Boumkwo op kogel) en nog eens twee zilveren ere-titels (miniem Hans Beeckman op speer en pupil Leander Achten op 60m). Of dit nog niet genoeg was, wisten de miniemen in de aflossing ook nog een Belgisch kleurtje binnen te halen: brons voor de dames (Imke, Charlotte, Marie en Ella) en zilver bij de heren (Hans, Gil, Viktor en Brent). Dikke proficiat aan al deze Belgische (vice)kampioenen. Uiteraard verdienen alle niet-medaille winnaars een gelijkaardige eer, want het is al magnifiek om daar te mogen zijn. Ze deden super hun best en zijn bovendien veel ervaringen rijker. Niet in het minst wat betreft de spanning. We moesten immers vaststellen dat stress verschillende van onze toppers echt kan verlammen, wat al snel betekent dat je niet over al je mogelijkheden meer beschikt. Die leerschool is hard, maar zal zeker helpen voor de toekomst.

Een speciaal woordje ook voor de pechvogel van de dag: Perry. Hij kwam helemaal naar Nijvel om zijn kunnen te tonen op de 60m horden en nog voor de wedstrijd kon beginnen werd hij door de scheidsrechters terug naar Gentbrugge gestuurd. Dit vonden wij niet alleen niet tof, het was bovendien onterecht. Maar ja…

 

Intussen ging ook het provinciaal kampioenschap meerkamp door in Oordegem en wat dacht je: zaterdag drie deelnemende benjamins en drie grandioze prestaties: Jorik De Wilde behaalde een derde stek als allrounder en Creo en Arnaud scoorden meer dan goed. Super gasten! De dag nadien moest Gil tevreden zijn met de dichtste plaats naast het podium op luttele punten van de derde. Jammer, maar toch absoluut knap.

 

Globaal gevoel, voor de verandering: weerom formidastisch, neig en niet te doen! Zoiets kan niets of niemand vervelen.

 

 

(Dank u, A Noniem voor het verslag )

22:55 Gepost door inside out in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-06

Yeah ! We dit it !!!!!

PROFICIAT !

Mogen deelnemen aan de finale van de Beker van Vlaanderen voor zowel jongens als meisjes bij de pupillen & miniemen is reeds een prestatie waar niet te veel clubs tegenop kunnen. Maar … op die finale ook twee maal de tweede plaats meepikken, dat doet niemand ons na !

Het goede weer was alvast op de afspraak. Onder een stralende hemel vertrokken de meesten van ons samen aan de Racing, alhoewel sommigen nog niet goed beseften waar ze eigenlijk stonden. Geef toe, 20 na 7 op een zaterdagmorgen is dan ook goddeloos vroeg. Gelukkig waren onze chauffeurs goed wakker en brachten ze ons veilig (?) en wel naar het Netestadion in Lier. Zoals voorzien waren we ruim op tijd en hadden we de eerste keus om onze clubvilla neer te poten.

Het is hier niet de plaats om iedereen de revue te laten passeren, maar laat ons stellen dat velen, meisjes als jongens, pupillen als miniemen, hun beste prestatie van het seizoen neerzetten en dat iedereen zijn/haar uiterste best heeft gedaan. Gemakkelijk was het zeker niet. Zaterdag stonden al de beste atleten van Vlaanderen op de piste ! Hieronder alvast een groot deel !

 

De rest van het verslag krijg je zeker en vast spoedig hierbij (ik moet nog een beetje werken ook, ...) , en ik werk ook aan een foto-album. Indien er nog leuke foto's zijn, laat ze maar toekomen ! Nu reeds bedankt aan Dirk en Kelly voor de reeds ontvangen exemplaren.

16:06 Gepost door inside out in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-06

Bekerkoorts !

Zo, de laatste test zit er op. Oordegem zag alweer heel wat medailles richting Racing Gent verdwijnen ! Het was lekker atletiekweer gisteren en de atleten hadden er zin in. Er werden een aantal goede prestaties genoteerd gisteren en het wedstrijdritme zit goed...

Maar nu we in de laatste rechte lijn zitten naar de finale van de Beker van Vlaanderen beginnen de zenuwen wel een beetje op te spelen. Hoe zit het met de concurrentie ? Opletten voor blessures ! Wie gaat er allemaal mee ?

Keep cool ! Deze week zal het verschil niet meer gemaakt worden, het voorbije zomerseizoen moet nu zijn vruchten afwerken en de deelname aan de finale is op zich al een mooie prestatie, ... Een ding weet ik zeker : het RCG-blok zal moeilijk te breken zijn en het wordt vast en zeker een dag om te onthouden !

 

Greetz ! D

14:36 Gepost door inside out in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |