30-03-07

Pisteseizoen in zicht !

Hoikes allemaal,

 

Ook al gevoeld ? Het weer is beduidend warmer, de dagen worden zijn alweer een uurtje langer, de lente laat zich voelen. Ook op training is er enige spanning voelbaar. Nu de crossen en de indoorwedstrijden achter ons liggen, zitten we eventjes in een windstille periode, maar het voelt aan als een stilte voor de storm.

Inderdaad, nog enkele weken en het pisteseizoen kan weer in alle hevigheid losbarsten. De trainers/trainsters zitten al met allerlei schema's in het achterhoofd. De kampnummers worden weer vanonder het stof gehaald en de paasstage is in volle voorbereiding.

Ook binnen de club is er van alles aan het bewegen, het bestuur ondergaat een kleine gedaanteverwisseling en accenten worden verschoven. De jeugdtrainers overleggen dat het een lieve lust is en ambities worden vooropgesteld.

Maar het belangrijkste in dit alles zijn de atleten : jullie dus. Jullie bepalen of de club leeft of niet. Voor de trainers is dit niet altijd even gemakkelijk. Iedereen komt om een andere reden naar de club. Ook jullie ouders hebben allemaal andere redenen om jullie naar de atletiek te sturen. Bovendien zijn jullie allemaal ook een beetje anders gebouwd : kort, lang, dun, minder dun, sterk, minder sterk, ... En daar moet allemaal een beetje rekening mee gehouden worden bij het in elkaar steken van een training.

Kijk maar eens rond vanavond : alle oefeningen/spelletjes hebben een bepaald doel en passen in de planning van de trainers. Probeer zelf eens te ontdekken welk klein onderdeeltje van een bepaalde techniek wordt getraind. Je zou nog eens verbaasd kunnen staan wat je op één training allemaal ingeoefend hebt !

See you !

 

14:23 Gepost door inside out in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-07

Belgisch weekend !

Ugh !

 

Vorig indoor-WE kreeg nog een onverwacht staartje, want plotseling bleken er enkele hordentalenten te schuilen onder sommigen van onze atleetjes. Hieronder zie je trouwens nog een 'opwarmsprong' van Liselot. (btw : dank aan onze huisfotograaf en kijk ook eens naar de andere foto's via de link hier linksboven !) Bleek toch wel dat ze verdorie een nieuw clubrecord had gelopen bij de pupillen zeker ! Proficiat !

 

Maar ook dit WE waren velen onder ons weer actief op de Belgische kampioenschappen veldlopen in Oostende. De benjamins jongens lieten zich van hun beste kant zien en werden knap tweede bij de aflossing ! Zie ze maar eens verdiend stralen hieronder... Knap, knap, knap !

(met dank aan de fotograaf van Vlierzele Sportief !)

Naar verluidt was het verder een gewriemel van jewelste door de grote opkomst en moesten onze grotere lopers zich een weg banen tussen modderstroken en vallende atleten. Zo een Belgisch kampioenschap is meestal niet de ideale gelegenheid om eens uit te pakken. De volledige uitslag kan je vinden op de website van de VAL !

Verder vond ik nog een mooie fotosite met allemaal atletiekfoto's van voorbije evenementen nl. : www.atletiekfotos.be . Ga maar eens kijken, misschien vind je jezelf ergens terug ! (bv. bij de cross cup relays !) (Geen schrik A.Noniem ! Jij bent en blijft onze bovenstebeste huisreporter !)

Groetjes en tot binnenkort op training !

 

14:33 Gepost door inside out in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |