19-04-07

Beker van Vlaanderen-koorts ...

Yep, het is weer zover ! Zaterdag binden de meisjes hun spikes aan, en zondag is het aan de jongens! Een succesverhaal zoals vorig jaar is moeilijk te herhalen, maar dat wil niet zeggen dat we ons geen 300 % gaan 'smijten'. We hebben een aantal sterkhouders in onze rangen en we vertrouwen ook op onze hoofdtrainsters die zich reeds dagen-en-nachtenlang het hoofd braken op de samenstelling van evenwichtige ploegen. Soms was het zelfs puzzelen om aan een voltallige ploeg te geraken !

Waarom mag niet iedereen deelnemen aan deze kwalificatiewedstrijden ? Ik kan mij best voorstellen dat er een aantal atleetjes zijn die best wel zouden willen gaan, maar die niet geselecteerd werden ... Het is zo dat alleen de beste atleet van de club op een bepaalde discipline punten kan pakken. Dus, al zet je 10 atleten op bijvoorbeeld 'verspringen', dan nog is het alleen de best gerangschikte clubatleet die een aantal punten krijgt. Op basis van de bijgehouden beste prestaties en ook op inzicht van de trainers wordt er dus gekozen wie er best aan welke nummers zou deelnemen. Ok, maar kan je dan niet gewoon op 'safe' spelen en gewoon zo veel mogelijk atleten inzetten per nummer ? Wel, het probleem is dat deze meetings reeds heel druk bezet zijn, doordat er in ieder geval reeds een tiental clubs met een volledige bezetting voor pupillen en miniemen aanwezig zijn, én doordat alle nummers aan bod moeten komen. Als iedere club dan nog eens een heleboel extra atleten zou meebrengen, zouden deze wedstrijden onredelijk lang gaan duren (wat nu soms reeds op het randje is), en zou dit de prestaties van de atleten dan weer negatief beïnvloeden ! Niet simpel, zoals je ziet !

Ok, ik ben niet geselecteerd, moet ik nu zitten kniezen en boos wezen ?

Neen, verdorie, supporteren in alle soorten, mate en gewicht ! En, ... als je regelmatig naar de 'gewone' meetings komt, kan je jezelf 'in the picture' lopen, springen of werpen zodat je bij de "eventuele" finale ... wel kan geselecteerd worden, aja !

Hieronder nog een sfeerfoto van vorig jaar. Maandag de nieuwe !

 

17:02 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: atletiek, motivatie, bvv |  Facebook |

Commentaren

eventjes uitproberen

Gepost door: ikzelf | 19-04-07

De commentaren zijn gesloten.