29-11-07

Cross in Zele

Crossen en modder horen bij elkaar als zomer en ijsjes, maar in Zele viel het al bij al nogal mee. Het parcours was weer netjes afgebakend en enkel in de startzone was het een beetje harken in het natte gras.Onze jongste meisjes benjamins mochten van start gaan. Delphine ging er als een haas vandoor, maar moest daarna nog een beetje leergeld betalen en de vroege inspanning bekopen. Justine Coquyt legde het wat regelmatiger aan boord en finishte uiteindelijk op een mooie 11de plaats !In de volgende reeks kwamen er 3 meisjes aan de start en die verloren elkaar niet uit het oog. ZELE05


Megan, Justien en Noëmie kwamen respectievelijk als 7de, 8ste en 10de over de meet.

Opnieuw 3 stuks aan de start van de jongste benjamin jongens. Dante liep de hele tijd mee vooraan en kon beslag leggen op een knappe 8ste plaats. Thijs en Lars moesten de rol al wat vroeger lossen, maar liepen wel een hele verstandige cross. De 23ste en 31ste plaats was hun deel.

Tenslotte kwam er bij de laatstejaars benjamins maar 1 jongen aan de start. Geen probleem ! Eentje is genoeg. Louis Misplon maakte van begin tot einde de wedstrijd, liet zich in de laatste 100 m eventjes uitzakken en sprintte uiteindelijk knap naar de overwinning ! Proficiat !

Blijkbaar lopen onze Racingers liever alleen, want hierna kwam er alweer maar één meisje aan de start van de eerstejaars pupillen en alweer was het prijs ! Sarah liep een heel verstandige 1400 m, en wist knap haar derde positie te houden tot aan de meet, net achter Hannelore van Vlierzele en Jacintha van KAAGent.

In de tweede reeks pupillen meisjes ging het alweer een beetje sneller en kwam Silke binnen op de 10de plaats na precies 5’26” crossen. In haar spoor volgden sprintster Helena  (20ste) en moedige nieuwkomer Hannah (27ste). Moest ze in Aalter nog even bekomen van haar eerste kennismaking met een cross, in Zele kwam ze al heel wat ontspannender over de streep. Houden zo !

Met 41 kwamen de pupillen jongens van ’98 aan de start ! Twee ervan kwamen van de Racing en Arnaud was alweer goed voor een derde podiumplaats. De tegenstand was serieus en de verschillen begonnen al aardig op te lopen. Toch kon Arnaud de toestand onder controle houden en eindigde hij verdiend 3de ! Jasper Helon liep verstandig zijn eigen tempo en kwam als verdienstelijke 29ste aan de eindmeet.

In de volgende bende (46 !) schoot Dylan goed uit de startblokken (aja, die zijn er niet bij een cross, maar allee, figuurlijk dan) en liep lange tijd mee met de koplopers. Naar het einde toe werden de verschillen (o.m. in lichaamslengte) wat te groot. Toch kon Dylan de schade beperken en liep hij naar een mooie 6de plaats.

De dames miniemen kregen reeds 1950 m voorgeschoteld, maar daar leek Lieselot in het begin helemaal niet van onder de indruk. Na de eerste ronde leek het verschil nog te belopen, maar een beetje verder werd het toch nog een beetje zwaarder dan gedacht. Leeuwenhart Lieselot eindigde mooi twaalfde, een beetje voor een knappe en verrassende Heleen ! Heleen liep vooral zeer constant en wist naar het einde toe nog heel wat op te schuiven. Hoe langer, hoe beter, lijkt zij wel te denken. De moedigen Nele en Mona kwamen tenslotte samen over de meet en persten er nog een sprintje uit. Samen uit, samen thuis, mooie wedstrijd ! Tijd voor nog een podiumplaats, leek Jana te denken, en liep meteen mee op kop bij de tweedejaarsminiemen. Dit worden al echte jongedames, maar de competitie wordt er alleen maar harder en zwaarder op. Het eerste meisje in deze reeks eindigde immers sneller dan de eerste jongens in de beide reeksen miniemen!  Jana hield zich in al dit jeugdige geweld knap staande (of beter : lopende) en won verdiend de strijd voor de derde plaats. 1 en 2 waren al te ver gaan vliegen !Marlies lag niet eens zo ver achter en wist 13 seconden later beslag te leggen op de 6de plaats. Zus Annelies finishte een beetje verder op een 15de plaats en een moedig terugkomende  Charlotte gaf zich volledig om nog op plaats 21 binnen te komen.Florian, Jolan, Thibault en Stijn moesten de eer verdedigen bij de miniemen jongens van ’96 en deden dit met verve ! Ook hier zijn de grootte-verschillen beduidend en toch hield Florian lang het podium in het vizier. Een zesde plaats was zijn beloning voor een goede start en een constante wedstrijd. Jolan vocht zich naar de 22ste plaats en Thibault zag één van zijn eerste crossen eindigen op plaats 35. Stijn tenslotte bleef in zijn bekende moedige stijl verder lopen en eindigde een lange 2km twee plaatsen verder. Hoe spannend een cross kan zijn bewezen Perry en de zijnen. De eerste 5 plaatsen binnen de 7 seconden… en Perry op 1 seconde van het podium… het leven kan hard zijn … goed gelopen, Perry ! Ook Joachim bleef dicht in de buurt en liep 7 seconden later binnen, goed voor een zevende plaats. De tweedejaars miniemen waren het talrijkst vertegenwoordigd, want ook Emiel, Laurenz, Leander en Ben waren van de partij en liepen respectievelijk voor de 18de, 19de, 23ste en 36ste plaats.  Besluit : een mooie wedstrijd op een mooie dag met resultaten die mogen gezien worden. Proficiat aan alle deelnemers ! (Sommigen zitten al bijna aan hun wintercriterium !) De afwezigen (toch wel redelijk veel, vond ik) hadden nog maar eens ongelijk. Zo, een serieus verslag voor een nieuwe poging om deze blog tot leven te wekken ! Tot morgen op training !

18:40 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.