29-04-08

LEVE WIJ: de beker van Vlaanderen (pup/min jongens) (M&M)

 

Het voorbije weekeinde was belangrijk voor onze jeugdige spruiten. Zij moesten immers zichzelf bewijzen om naar de grote finale te mogen. De laatste jaren hebben al mooie edities gebracht voor zwart-wit. Zondag was ik op post op KAAGent. Op dat ogenblik wisten we dat de meisjes het prachtig gedaan hadden in Lebbeke. De jongens moesten nu maar tonen wat ze in mars hebben. 

Het begon met 60m horden, daarbij nam de jongste der Owusu's een blitsstart, maar de onfortuinlijke loper viel over de laatste horde en liet noodgedwongen zijn polepositie aan clubgenoot Arnaud VBK die de punten opstreek voor RCG. Dylan mag zich morele winnaar noemen en later liet hij zich niet onbetuigd, zowel bij 60 als 1000m deed hij het schitterend.

  80m horden kwam op rekening van Ben, die Leander voorbijstak, toen hij zch 'vergaloppeerde' tussen twee horden en uit zijn ritme kwam. Het maakt niet zoveel uit, want Racing kwam meteen aan de leiding en liet die ook niet meer los, niet één seconde. Ben ging met de glimlach hoogspringen en wipte zowaar over zijn eigen lichaamslengte, gedeelde 1ste plaats en ook de 80 meter werkte hij keurig af. De speerwerpers toonden dat ze in goede doen zijn, wat Luc zal plezieren. Daar was de oogst ook rijkelijk. Ondertussen waren de pupillen ook goed aan het meedraaien. Jorik gooide en sprong dat het een lust was en hij niet alleen. Leander nam wraak op de 150m, verloor een beurt op het verspringen, maar bij zijn laatste sprong liet hij bijna 5 meter noteren. KAAG moest een plaatsje opschuiven. Jason en Perry knokten belangrijke punten bijeeen. Perry perste op de 1000 een sprintje uit zijn mouw om alsnog de 1ste plaats weg te kapen, maar hij strandde op luttele meters van de 1ste  Zijn verbetenheid was lovenswaardig en de houding verdient applaus. Zo waren er nog sprintjes op de 1000 m waar clubgenoten elkaar in het rood dwongen om toch een plaatsje voor te zijn Zo zien we het graag. Kogel miniemen gaf Racing een 2de stek met Bert en Rémy die met een PB op dezelfde afstand eindigden (908 centimeters) op slechts 11 cm van de winnaar. De aflossingen, die uiteindelijk vrij kort op de afmattende 1000m volgden,  waren een formaliteit: RCG stond op dat ogenblik al bijna buiten bereik van de directe belagers KAAG en Vlierzele. De pupillen (Jorik, Creo, Arnaud, Dylan) hadden een mooie relais met een 4de plaats. Het orgelpunt kwam met het viertal Perry, Jason, Ben en Leander. Laatstgenoemde ging in de laatste rechte lijn gezwind over wit-blauw en de "onzen" eindigden met 10812 punten, zowat 839 eenheden voor de 2de !Al vernoem ik niet elke atleet, het spreekt vanzelf dat het resultaat een ploegresultaat is en dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Er komt dus nog een meeting bij wat later in het jaar en daar verheugen we ons reeds op!

 

17:45 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.