29-04-08

LEVE WIJ: de beker van Vlaanderen (pup/min jongens) (M&M)

 

Het voorbije weekeinde was belangrijk voor onze jeugdige spruiten. Zij moesten immers zichzelf bewijzen om naar de grote finale te mogen. De laatste jaren hebben al mooie edities gebracht voor zwart-wit. Zondag was ik op post op KAAGent. Op dat ogenblik wisten we dat de meisjes het prachtig gedaan hadden in Lebbeke. De jongens moesten nu maar tonen wat ze in mars hebben. 

Het begon met 60m horden, daarbij nam de jongste der Owusu's een blitsstart, maar de onfortuinlijke loper viel over de laatste horde en liet noodgedwongen zijn polepositie aan clubgenoot Arnaud VBK die de punten opstreek voor RCG. Dylan mag zich morele winnaar noemen en later liet hij zich niet onbetuigd, zowel bij 60 als 1000m deed hij het schitterend.

  80m horden kwam op rekening van Ben, die Leander voorbijstak, toen hij zch 'vergaloppeerde' tussen twee horden en uit zijn ritme kwam. Het maakt niet zoveel uit, want Racing kwam meteen aan de leiding en liet die ook niet meer los, niet één seconde. Ben ging met de glimlach hoogspringen en wipte zowaar over zijn eigen lichaamslengte, gedeelde 1ste plaats en ook de 80 meter werkte hij keurig af. De speerwerpers toonden dat ze in goede doen zijn, wat Luc zal plezieren. Daar was de oogst ook rijkelijk. Ondertussen waren de pupillen ook goed aan het meedraaien. Jorik gooide en sprong dat het een lust was en hij niet alleen. Leander nam wraak op de 150m, verloor een beurt op het verspringen, maar bij zijn laatste sprong liet hij bijna 5 meter noteren. KAAG moest een plaatsje opschuiven. Jason en Perry knokten belangrijke punten bijeeen. Perry perste op de 1000 een sprintje uit zijn mouw om alsnog de 1ste plaats weg te kapen, maar hij strandde op luttele meters van de 1ste  Zijn verbetenheid was lovenswaardig en de houding verdient applaus. Zo waren er nog sprintjes op de 1000 m waar clubgenoten elkaar in het rood dwongen om toch een plaatsje voor te zijn Zo zien we het graag. Kogel miniemen gaf Racing een 2de stek met Bert en Rémy die met een PB op dezelfde afstand eindigden (908 centimeters) op slechts 11 cm van de winnaar. De aflossingen, die uiteindelijk vrij kort op de afmattende 1000m volgden,  waren een formaliteit: RCG stond op dat ogenblik al bijna buiten bereik van de directe belagers KAAG en Vlierzele. De pupillen (Jorik, Creo, Arnaud, Dylan) hadden een mooie relais met een 4de plaats. Het orgelpunt kwam met het viertal Perry, Jason, Ben en Leander. Laatstgenoemde ging in de laatste rechte lijn gezwind over wit-blauw en de "onzen" eindigden met 10812 punten, zowat 839 eenheden voor de 2de !Al vernoem ik niet elke atleet, het spreekt vanzelf dat het resultaat een ploegresultaat is en dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Er komt dus nog een meeting bij wat later in het jaar en daar verheugen we ons reeds op!

 

17:45 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-08

Foto's en uitslag

De volledige uitslag is nu gepubliceerd op de websites van de club en te bereiken via de blogpost hieronder. Ook onze fotoreporter was weer actief ! Zijn foto's zijn te bekijken op zijn fotosite : zie link hiernaast.

K'vond ook nog de blog van Shari, staat nu ook in de lijst met de links. Als er nog atleten zijn met een eigen blog, of een interessante link weten, zet het maar in de reactie !

grtz

Didier

11:27 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-08

IEDEREEN naar de finale !!!

Zijn we goe of zijn we goe ? Twee jaar geleden deden we het al eens en deze prestatie wordt nu eventjes herhaald : zowel de meisjes als de jongens gaan naar de finale van de Beker van Vlaanderen !!! PROFICIAT !!!

In Lebbeke was het lang nagelbijten, want de organisatie had blijkbaar geen zin om tussenstanden mee te delen. Pas bij de baanindeling van de aflossingen voelden we nattigheid : waarom kreeg RCG telkens de beste baan toebedeeld ... ? Normaal gezien wil dat dan zeggen dat we eerste staan ... Kan toch niet ... ? Of wel ... ? Ook na de aflossingen alleen maar afwachtende gezichten. En plots : op de parking hoorden we de speaker het verlossende nieuws geven : RCG WINNAAR ! Ongeloof en blijdschap streden om voorrang, maar uiteraard won het tweede gevoel ! We noteerden vele goede prestaties, maar laat ons hier niet vergeten dat hier een gezamenlijke inspanning was van alle atleten ! Voor de volledige uitslag kan je hier klikken. Toch nog een speciale vermelding voor Celien Cambier. In de volle finale bij het hoogspringen met Hannah Maudens van Vlierzele ging ze door de knie, hierbij geholpen door de gladde piste ... en moest hierna forfait geven ... Wij hopen dat het niets ernstig is ! Laat ons iets weten, hé !

Vanmiddag kreeg ik dan het schitterende nieuws dat ook de jongens zich kwalificeerden met zomaar eventjes 900 punten voorsprong ... Hallo ! Voor een meer gedetailleerd verslag moet ik nog eventjes mijn oor te luisteren leggen bij de collega-trainers. Even kijken of de uitslag reeds on-line staat ... Nog niet, nog een beetje te vroeg. Ik zet alvast een link naar de pagina waar de uitslag zal gezet worden. Ha, ondertussen zie ik dat Natasha en Kelly ook reeds een berichtje postten  Gaat vooruit zo !

Van zodra ik foto's vind komen ze hierbij !

GO RACING !!!!!!!!

Didier

BvV01

19:17 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: beker van vlaanderen, bvv, finale, rcg jeugd |  Facebook |

Ook de jongens halen de finale!!

Vandaag waren de jongens aan de beurt.

De druk was iets groter, want ze konden toch niet onderdoen voor de meisjes.

Vanaf de eerste proeven hebben we de leiding genomen en die niet meer afgegeven. We hebben zelf 900punten voorsprong op de 2de.

Zijn we goed bezig of niet! Zowel meisjes als jongens eerste en naar de finale.                                   

Finale in Brasschaat HERE WE COME!!!

Proficiat aan iedereen!!

Kelly

18:44 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-08

Meisjes winnen te lebbeke!!!

 

Ondanks alle verwachtingen zijn de meisjes pupillen en miniemen 1ste geworden in hun poule.

Proficiat aan alle deelneemster en bedankt aan alle ouders en supporters en begeleiders!

Meer nieuws van zodra we meer gegevens in ons bezit hebben.

Natasha 

 

 

 

19:30 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-08

BVV-koorts

Het nieuwe pisteseizoen is nog maar pas begonnen en het is al van dadde : BVV ! Voor de 'nieuwkes' : Beker van Vlaanderen ! De samenstelling van de ploegen is al bekend en de spanning (ook bij de train(st)ers) begint al te stijgen : zullen we dit jaar de finale halen ? We gaan in ieder geval, zoals we trouwens gewoon zijn, ferm ons best doen. De meisjes in Lebbeke, de jongens in Gent. Het weer is alvast van plan om ons weer een handje toe te steken en we hopen dat we de Racing-tent alleen maar zullen nodig hebben om te schuilen voor de zon Cool.

Tot zaterdag, tot zondag of tot traindag  !

PS : Hieronder nog een fotooken van onze jarige van de week !

116

13:39 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-08

Eerste pistewedstrijd te Sint-Niklaas

Sneeuw, hagel, regen, windbuien en alle andere weersgeselingen waren ons voorspeld, maar nee hoor, niets daarvan. De weergoden waren Sint-Niklaas voorbije zondag totaal uit het oog verloren en volgden blijkbaar enkel de Ronde van Vlaanderen. Wat schoot er nog over voor ons : een schuchter lentezonnetje en een frisse wind, meer moest da nie zijn Cool.

De organisatoren van AC Waasland werden verrast door ons enthousiasme, want we waren niet alleen te vroeg aanwezig, bovendien waren we veruit de sterkste delegatie. Ook de prestaties mochten best gezien worden, meestal toch een beetje afwachten na het winterseizoen.

Indien ik nog een beetje tijd vind, komt er nog een meer gedetailleerd vervolg op dit verslagje. In ieder geval kunnen nu ook alle collega-trainers op deze blog, dus hopelijk hoeven jullie niet meer zo lang op je honger te blijven.

groetjes, Didier. 

 

 

 

10:45 Gepost door inside out in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |